Hizmete Değer Katmak..

Otel ürünleri sektörü günümüzde konaklama hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Temizlik, kaliteli yiyecekler ve kaliteli otel ürünleri misafirlerin temel beklentileri arasında yer almaktadır. Bu durumda hizmete değer katmak, tesis yöneticilerinin tercih ve becerilerine kalmaktadır.

Konaklama tesisleri tarafından özenle tedarik edilmiş otel ürünleri misafirlerin kendilerini evlerinde hissetmeleri hususunda önemli rol oynamaktadır. Özellikle buklet malzemeleri seçimi önem arz etmektedir. Çoğunluğu insan teni ile temas eden şampuan, duş jeli gibi kimyasal içeriklere sahip bu ürün grubunun mutlaka yasal mevzuata uygun olarak üretilmiş olması gerekmektedir. Aksi durumda ortaya çıkabilecek olumsuzlukların tesis yönetiminin sorumluluğunda olacağı unutulmamalıdır. Ayrıca insan tenine temas eden kaliteli buklet malzemelerinin müşteri memnuniyetini de direk olarak etkilemesi kaçınılmazdır.

Söz konusu ürün grubunun otel logosu ile baskılı olarak üretilmesi önemli bir reklam fırsatıdır. Buklet malzemelerinin önemli bir bölümü misafirler tarafından çıkışta yanlarında götürülmektedir. Söz konusu ürünleri koleksiyonunu yapan ciddi bir müşteri kitlesi bulunmaktadır.  Bazı tesis yöneticileri tarafından tepki ile karşılanan bu durum aslında bulunmaz bir reklam fırsatıdır. Konuyu bu bağlamda değerlendiren yöneticiler diğerlerinin aksine misafirlerin buklet malzemelerini yanlarında götürmeleri konusunda teşvik etmektedir. Müşterinin yanında götürüp evinin banyosunda adeta süs eşyası olarak sergilediği bu ürün hem kendi hatırası açısından, hem de evine gelen misafirlerin görmesi açısından güzel bir reklam faaliyetidir. Yani bu ürün grubu dev reklam bütçeleri yanında komik sayılabilecek maliyetlerle güzel bir reklam imkanı sunmaktadır.

Otellerde aranan buklet ürünlerinin başında otel terliği gelmektedir. Sürekli sirkülasyon olan otel odalarının zeminlerine çıplak ayakla basma düşüncesi insanların büyük bir bölümünü rahatsız etmektedir. Özellikle duş sonrası zemine ıslak olarak basmak zorunda kalmak hoş bir durum değildir. Islak ayakla basılan zeminde akabinde oluşacak kirlilik de göz önünde bulundurulduğunda terlik gerekliliği daha net anlaşılacaktır. . Küçük bir masraf ile sağlanan bu konforun karşılığı misafirler açısından çok daha büyüktür.

Tela terlik, havlu terlik, kadife terlik gibi sınıflara ayrılan otel terlikleri; tesis bütçesine bağlı olarak tercih edilebilmektedir.

Tela terlik sınıfı daha düşük bütçeli tesislere hitap ederken, havlu terlik grubu orta düzey bütçelere, kadife terlik grubu ise daha yüksek bütçeli tesislere hitap edebilmektedir. Havlu terlik ve kadife terlik grupları imal edildikleri hammaddeye göre Pamuk ve polyester terlikler olarak ikiye ayrılırlar.

Tesislerin terlik seçimi yaparken hem bütçelerini hem de konaklama gün sayılarını göz önünde bulundurmaları tavsiye edilmektedir. Böylece misafirlerine mevcut şartlara göre en uygun terliği sunma imkanına erişebilirler.

Güney Otel ürünleri olarak “ Hizmete Değer Katma” misyonu ile konaklama tesisleri, hastaneler, klinikler, restoranlar ve benzeri tesislerin ekipman ve sarf malzemesi ihtiyaçlarına çözümler sunmaktayız. On iki kategoride yüzlerce ürünü aynı kalite ve hizmet anlayışı ile sunmaktayız.  Ürün gruplarını detaylı olarak aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Sizleri de hizmete değer katmak üzere Güney Otel Ürünleri’ne bekliyoruz.



Ürün Grupları

 Buklet Malzemesi (otel şampuanı , saç kremi, duş jeli, losyon, otel terliği , kişisel bakım ürünleri)  Dezenfeksiyon Ürünleri (Antibakteriyel jeller, dezenfektanlar, tek kullanımlık ürünler)  Oda içi ekipmanlar (Minibarlar, Kasalar, Karşılama Setleri,Yatak ve bazalar, Kapı Kilit Sİstemleri, Valizlikler)  Tekstil Ürünleri (Havlu, Bornoz , Peştemal, Çarşaf, Yorgan, Yastık, Alez)

Banyo Ekipmanları ( Ayna, Etajer, Dispenserler, Sabunluk , Çöp Kovası, Klozet Fırçası)  Kat Ekipmanları (Housekeeping Ekipmanları, Kat Arabaları) Mutfak-Restaurant Ekipmanları (Flambe Arabası, Servis Arabası, Çay Semaveri, Buz Makinesi)  Sarf Malzemeleri (Konsantre Yüzey , Zemin, Otomat, Banyo/Tuvalet, kapsulleri, çöp torbası...)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar